Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Sukupuolellako Eurooppaa johdetaan?

Eurovaalien alla moni poliitikko on linjannut, että Suomen seuraavaksi komissaariksi on valittava nainen. Viimeksi ajatukselle osoitti tukensa hallitustunnustelija Antti Rinne.

On todella outoa, että komissaarin valinnassa puhutaan sukupuolesta ennemmin kuin eri ehdokkaiden vahvuuksista. Eurooppaa kun ei johdeta sukupuolella, vaan pätevyydellä ja kokemuksella.

Sukupuolen korostaminen on Rinteeltä joko tapa rajata epätoivottuja hakijoita kilpailusta ulos tai nolo yritys keräillä muutama irtopiste vaalien alla. Omalla logiikallaan Rinteen ei pitäisi miehenä ryhtyä pääministeriksi, koska Suomen pääministerinä on ollut 63 miestä ja vain kaksi naista.

Sukupuolen korostaminen on aina karhunpalvelus tasa-arvolle. Haluaako Kumpula-Natri tai Urpilainen tulla valituksi tehtävään sukupuolensa perusteella? Ei kukaan pätevä nainen tahdo olla kiintiönainen. On siksi naisten etu, ettei sukupuolesta tehdä koskaan kriteeriä johtotehtäviin. Arvostus naisjohtajia kohtaan kasvaa, kun kaikkien tiedetään tulleen valituiksi tehtävään ihan vain ansioidensa perusteella. Rinteen hölmöjen lausuntojen jälkeen tulevan komissaarin on tätä arvostusta vaikeampi saavuttaa.

Sukupuolikiintiöt ovat muutenkin vanhanaikainen ja toimimaton keino edistää tasa-arvoa. Ne heikentävät demokratiaa ja vahvistavat naisiin kohdistuvia vähätteleviä asenteita. Tasa-arvo toteutetaan parhaiten sivuuttamalla koko sukupuolikysymys.

Suomelle voi siis hyvin tulla naiskomissaari – mutta silloin se johtukoon siitä, että ehdokkaista pätevin on naispuolinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Eurooppalaisen valtion on valittava komissaarikseen mustaihoinen nainen (miel muslimi). Se on tulevaisuutta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Käytän tilaisuutta hyväkseni kertomalla, että olit pienpuolueiden EU-vaalitentissä ylivoimainen esiintyjä. Sain sinusta kuvan, että olet kyvykäs nouseva nuori poliitikko. Ainoa huono asia on se, että puoluevalinta ei paras mahdollinen. On este esim kansanedustajuuteen. Suosittelen em syystä siirtymistä suurempaan puolueeseen. Kerran vielä, osoitit esiintymiselläsi olevasi kyvykäs poliitikko.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tiina Ahvalle ei taida muuta puoluetta löytyä?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Yhtä typerää olisi vaatia komissaariksi muunsukupuolista.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No johan Halla-aho tyrmäsi Rinteen puheet naiskomissaarista siinä paneelissa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset