Sukupuolellako Eurooppaa johdetaan?

Eurovaalien alla moni poliitikko on linjannut, että Suomen seuraavaksi komissaariksi on valittava nainen. Viimeksi ajatukselle osoitti tukensa hallitustunnustelija Antti Rinne.

On todella outoa, että komissaarin valinnassa puhutaan sukupuolesta ennemmin kuin eri ehdokkaiden vahvuuksista. Eurooppaa kun ei johdeta sukupuolella, vaan pätevyydellä ja kokemuksella.

Sukupuolen korostaminen on Rinteeltä joko tapa rajata epätoivottuja hakijoita kilpailusta ulos tai nolo yritys keräillä muutama irtopiste vaalien alla. Omalla logiikallaan Rinteen ei pitäisi miehenä ryhtyä pääministeriksi, koska Suomen pääministerinä on ollut 63 miestä ja vain kaksi naista.

Sukupuolen korostaminen on aina karhunpalvelus tasa-arvolle. Haluaako Kumpula-Natri tai Urpilainen tulla valituksi tehtävään sukupuolensa perusteella? Ei kukaan pätevä nainen tahdo olla kiintiönainen. On siksi naisten etu, ettei sukupuolesta tehdä koskaan kriteeriä johtotehtäviin. Arvostus naisjohtajia kohtaan kasvaa, kun kaikkien tiedetään tulleen valituiksi tehtävään ihan vain ansioidensa perusteella. Rinteen hölmöjen lausuntojen jälkeen tulevan komissaarin on tätä arvostusta vaikeampi saavuttaa.

Sukupuolikiintiöt ovat muutenkin vanhanaikainen ja toimimaton keino edistää tasa-arvoa. Ne heikentävät demokratiaa ja vahvistavat naisiin kohdistuvia vähätteleviä asenteita. Tasa-arvo toteutetaan parhaiten sivuuttamalla koko sukupuolikysymys.

Suomelle voi siis hyvin tulla naiskomissaari – mutta silloin se johtukoon siitä, että ehdokkaista pätevin on naispuolinen.

TiinaAhva
Kristillisdemokraatit Helsinki

28-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Arvokonservatiivi ja talousliberaali, sananvapauden ja maalaisjärjen puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu