Ei euroakaan enempää EU:lle

Yksi EU:n tärkeimmistä nettomaksajamaista, Iso-Britannia, on jättämässä unionia. Tästä seuraa tietenkin valtava lovi EU:n budjettiin. Mikä siis on EU-johdon ratkaisu tähän miljardiluokan alijäämäongelmaan? Tottahan se on kulukuuri, menojen pienentäminen, unionin tehtävien karsiminen ja vastuullinen taloudenpito?

Vielä mitä. Säästöjen sijaan komissio on esittänyt, että seuraavien seitsemän vuoden aikana EU:n budjettia pitää tuntuvasti kasvattaa. Se tarkoittaisi Suomen kaltaiselle nettomaksajalle reilusti lisämenoja – joiden vastineeksi saamme lisää sääntelyä ja hallintoa.

EU ei edelleenkään näe virhettä jatkuvassa yhdentymiskehityksessään eikä paisuvassa budjetissaan. Jonkun täytyy se sanoa heille ääneen, ja sen jonkun tulee olla Suomi.

Vaatimus budjetin kasvattamisesta on täysin absurdi, kun samanaikaisesti EU on vaatinut useilta jäsenmailtaan talouden sopeutustoimia. Suomessa koko viime hallituskauden ajan tehtiin miljardien edestä kipeitä leikkauksia, jotta talous saataisiin tasapainoon. Leikkauksia ei tehty siksi, että voisimme maksaa yhä enemmän EU:lle.

Suomen ei tule kantaa Britannian osuutta jäsenmaksuista. Kun EU pienenee, on myös EU:n budjetin pienennyttävä. Ei euroakaan enempää EU:lle!

TiinaAhva
Kristillisdemokraatit Helsinki

28-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Arvokonservatiivi ja talousliberaali, sananvapauden ja maalaisjärjen puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu