Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Ei euroakaan enempää EU:lle

Yksi EU:n tärkeimmistä nettomaksajamaista, Iso-Britannia, on jättämässä unionia. Tästä seuraa tietenkin valtava lovi EU:n budjettiin. Mikä siis on EU-johdon ratkaisu tähän miljardiluokan alijäämäongelmaan? Tottahan se on kulukuuri, menojen pienentäminen, unionin tehtävien karsiminen ja vastuullinen taloudenpito?

Vielä mitä. Säästöjen sijaan komissio on esittänyt, että seuraavien seitsemän vuoden aikana EU:n budjettia pitää tuntuvasti kasvattaa. Se tarkoittaisi Suomen kaltaiselle nettomaksajalle reilusti lisämenoja – joiden vastineeksi saamme lisää sääntelyä ja hallintoa.

EU ei edelleenkään näe virhettä jatkuvassa yhdentymiskehityksessään eikä paisuvassa budjetissaan. Jonkun täytyy se sanoa heille ääneen, ja sen jonkun tulee olla Suomi.

Vaatimus budjetin kasvattamisesta on täysin absurdi, kun samanaikaisesti EU on vaatinut useilta jäsenmailtaan talouden sopeutustoimia. Suomessa koko viime hallituskauden ajan tehtiin miljardien edestä kipeitä leikkauksia, jotta talous saataisiin tasapainoon. Leikkauksia ei tehty siksi, että voisimme maksaa yhä enemmän EU:lle.

Suomen ei tule kantaa Britannian osuutta jäsenmaksuista. Kun EU pienenee, on myös EU:n budjetin pienennyttävä. Ei euroakaan enempää EU:lle!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän RistoKajanto kuva
Risto Kajanto

Juurikin näin Tiina.Täysin samaa mieltä kanssasi.
Koko Eu tulee onneksi kaatumaan omaan mahdottomuuteensa muutaman vuoden sisään.Tulevan vaalikauden aikana viimeistään tullaan huomaamaan, että kiiruusti irti ensin eurosta ja sitten koko Eu:n härdellistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Voiko joku vakavissaan olla sitä mieltä, että tavaroiden ja palvelujen rauhallisesta ja vapaasta saatavuudesta ei kannata maksaa edes kuuttakymppiä vuodessa? Nauriillako eläisitte talvet? Olisiko kiva, että matkalaukut tarkastettaisiin parinsadan kilometrin välein?

Toivon tietysti, että brexit kaatuu, mutta kallista eurooppalaisuus ei ole ilman brittejäkään.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Niin, taisi olla Sipilä kun valaisi, että EU-jäsenyys maksaa vaan yhden euron viikossa per pää. Ja taisipa vielä todeta, että se on vähän. No tietysti se on vähän jos niitä euroja on millä maksaa, mutta jos niitä euron maksuja kasautuu jatkuvasti vaan lisää niin, että eläke tai pieni palkka ei enää riitä, niin mitäpä sitten? Ja kuinkahan paljon on jo tällä hetkellä niitä, jotka elelevät pelkillä avustuksilla ja maksavat po euron niillä avustusrahoilla...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset