Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Venäjämielisyydessä ei ole mitään isänmaallista

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas ja poliittinen neuvonantaja Olli Kotro osoitti viikonloppuna vakavia puutteita joko harkintakyvyssään tai moraalissaan antaessaan Kremlin äänitorvelle poliittisen haastattelun. Kaiken lisäksi hän käytti tilaisuuden hyväkseen antamalla esimerkiksi ymmärtää suomalaisenemmistön olevan enemmän kallellaan itään kuin länteen.

Uutinen ei sinänsä yllätä - onhan Kotro aiemmin jo kiemurrellut Venäjän-vastaisten pakotteiden kanssa, kutsunut järkeviä EU-kriitikoita “atlantistisiksi globalisteiksi’ ja vastustanut Suomen puolustusyhteistyötä EU- ja NATO-maiden kanssa melkeinpä taistolaisella paatoksella.

Olisipa Kotro ainoa laatuaan. Vaan kun ei ole. Jostain syystä Euroopassa leviää hyödyllisten idioottien ilmiö, jossa itseään EU-kriittisiksi väittävät puolueet ja poliitikot puhuvat ‘kansallismielisyydestä’ samalla, kun ruplat pursuavat puvuntaskusta. Itävaltalaisen FPÖ:n johtaja oli valmis jopa oman kansansa sumuttamiseen venäläisen vaikutusvallan lisäämiseksi. Jopa Suomessa, jossa Venäjän uhan luulisi jokaisen tajuavan, löytyy näemmä oma joukkonsa Kremlin käsikassaroita.

Ongelma on, että Kotron kaltaiset Venäjän hyödylliset idiootit puolueineen vievät järkevän EU-kriittisyyden lokaan mukanaan. Federalistit käyttävät tälläkin hetkellä Kotron toimintaa hyväkseen puolustaessaan syvempää EU-integraatiota. Eikä ihme, jos vaihtoehtoina näyttävät olevan joko EU:n liittovaltio tai Venäjän liittovaltio.

Siksi EU-kritiikin tuhoksi koituu, jos se sidotaan Venäjän intresseihin Euroopassa. Tarvitaan puolueita ja ehdokkaita, jotka eivät kumarra Brysseliä eikä Moskovaa, vaan ajavat yksinomaan maidensa ja niiden kansalaisten etua eli kevyempää, kansanvaltaista järkiunionia.

Isänmaallisen EU-kriitikon on syytä olla eurovaaleissa hyvin tarkkana äänensä kanssa. Sillä se on varmaa, että sen enempää liittovaltio kuin venäjämielisyyskään ei ole Suomen etu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä ja napakka kirjoitus.

Mikäli persuissa olisi toimiva johto, se antaisi monon kuvan ahteriin noille kaiken maailman kotroille. On jopa säälittävää että moisten poliittisten hölmöläisten annetaan loata fiksujen persujen tekemä työ.

Kyllähän noiden kotrojen toiminta isänmaallista voi olla mutta ei ainakaan Suomen puolesta toimimista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinä suosittelit jossain blogissa äänestämään persu Samuli Sibakoffia, joka haluaa purkaa EU:n Venäjä-pakotteet.

Jos ei halua, että ääni menee Venäjän hyväksi, ei kyllä kannata koskea metrin kepilläkään koko persujen listaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280687-kotro-kohu...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Löysit jostain Samulin yhden mielipiteen joka ratkaisisi kaiken? Samuli pitää Venäjää uhkana ja on Nato-myönteinen tietyin varauksin. Hän ei myöskään aja EU-eroa eikä ole miltään osin Venäjän hyödyllinen idiootti. Hän on myös napakka mutta asiallinen maahanmuuttokriitikko ja yhdenvertaisuuden kannattaja.

Itse todennäköisesti äänestän häntä jo pelkästään sen takia että hän on kaverini.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Mitä Jouni Snellman sanoo siihen, että hänen puolueensa on täynnä todella pahoja tyyppejä? Ensin Husseinin tapaus ja nyt Mikkel Näkkäljärv. Paha eläinrääkkäjä! Hänelle ja puolueelle ei saa antaa anteeksi!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Äänestin Hussein al-Taeeta ja toivon, että hän saa asiansa järjestykseen. Hän on fiksu kaveri, jolla on vielä paljon annettavaa Suomelle.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Tuleva pääministerimme Antti Rinne ehdotti jo 2014 Kalevassa viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille. Pääministerin Venäjämielisyys ollee parempaa Venäjämielisyyttä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ehdotti jo vuonna 2010 3 vrk:n viisumivapautta. Tulevaisuusvaliokunnan puh.joht. taisi olla demari Lipponen. Että silla lailla. Ei mitään uutta auringon alla. Nyt vain tuntuu demareilla ja muillakin vasemmistoon kallellaan olevilla unohtuneen aiemmat kannanotot omilta tahoiltaan.

Paljon suurempi vaara on venäjämielisyyteen ollut siinä, kun hyväksyttiin kaksoikansalaisuus. Ettei vain tämäkin ollut demareilta lähtöisin ollut päätöstoimi (ex-presidentti Halosen aloite?) Venäjä kun omassa lainsäädännössään velvoittaa maansa kansalaisia tiettyyn solidaarisuuteen Venäjää kohtaan. Tässä kohdin meinaan on paljon pienempi paha pakotteiden purkamisehdotuksetkin, sillä tilalle voi saada toisellaisilla keinoilla vaikuttavampia tehokeinoja, kuten esim Saksan kaasuprojektin kumoaminen EU päätöksellä. Mutta arvatkaapa tuleeko tapahtumaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä ehdotin viisumivapautta jo vuonna 2005 tai niillä main Vihreässä langassa. Siitä olisi paljon hyötyä tavallisille ihmisille molemmin puolin rajaa. Eikä tuo venäläis-suomalainen yliopistokaan itse asiassa huono ajatus ole.

EU:n hajottamista en sen sijaan ymmärrä, EU:n vapaudet pitäisi päin vastoin levittää myös venäläisten käyttöön.

Jos tämä on putinismia, niin olkoon sitten : )

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Olen ymmärtänyt ettei EU:ta sinänsä olla hajottamassa vaan saada toimimaan kauppapolitiikan ja turvallisuuden yhteisönä joksi kaiketi alunperin kerrottiin toimivan. Brexit taas on UK:n omissa käsissä ja päätösvallassa oleva ero. PS:n tavoitteena on saada eu perussopimukseen täsmätoimet mm. euroeron tai siitä erottamisen perusteista ja toimista. Nythän sellaisia ei ole, vaikka esim. Kreikan kohdalla paljonkin oltiin keskusteluissa vaatimassa jossain vaiheessa erottamistoimilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut juoksee nyt sirottelemassa copypastattua whataboutismia pitkin somea kuten tämä " Esa M Paloniemi" , putinin hyödyllinen robotti.
Ettekö ymmärrä että vaan vahvistatte venäjäpelkoja toimimalla bannonin ohjeiden mukaan?
Persut ovat turvallisuusriski.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"vaihtoehtoina näyttävät olevan joko EU:n liittovaltio tai Venäjän liittovaltio"

Jos vaihtoehtoja haluaa kärjistää niin ne ovat: Venäjä ja EU:n islamilainen kalifaatti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehdotan, ettemme halua tuollaista kärjistystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kun kyseessä ei ole henkilöasia, ehdotusta pitää kannattaa, jotta sen saisi äänestykseen. Kannatan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja mikähän mielisyys se olisi sitten sitä hyväksyttävää isänmaallista mielisyyttä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Antakaamme Uuno Kailaan vastata kysymykseesi:

"Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.
Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sinisen tulevaisuuden ehdokas maalailee kyllä mahdottoman leveillä pensseleillä kirjoituksessaan. Oikeastaan kaikilla tavoin, sillä ei kirjoittajan puolueen arvopohja poikkea mitenkään PS:n eu-kriittisistä arvoista. Ei vaikka kuinka yrittää selitellä.

"Eikä ihme, jos vaihtoehtoina näyttävät olevan joko EU:n liittovaltio tai Venäjän liittovaltio." Tuo on mitä suurinta utopiaa ja pelottelua kaikkinensa Venäjän liittovaltion kohdalla. Sen sijaan kannattamalla keskustaa, kokoomusta ja vasemmistopuolueita tulemme varmasti saamaan eu-liittovaltion. Näin olemme jatkossakin vielä suuremmin maksuosuuksin maksamassa muiden jäsenmaiden yllapitoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Defenssit päällä. Koska persu on muuten kirjoittanut jotain rakentavaa ja raikasta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suosittelen itseäsi katsomaan peiliin tuossa suhteessa. Minun näkökulmastani katsoen olet viimeinen henkilö puuttumaan kenenkään toisen erimielisiin mielipiteisiin.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Voisiko tosiaan Suomen kaltaisen maan jolla yli tuhat kilometriä rajaa venäjän kanssa olematta vihamielinen naapurin kanssa? Jos naapurissasi asuisi Bandidos jengi kävisittekö vähän väliä huutelemassa ja moralisoimassa jengiä vaiko hoitaisitte rauhanomaista yhteiseloa? Mitä tulee liittovaltioon ja kansallis mielisyteen niin Suomessa ainakin puolustusvoimien puolustustaktinen koulutus perustuu täysin kansallismielisyyden aatteeseen ja uskottavuuteen. On eriskummallista että olisimme Euroopan liittovaltion ytimessä mutta meillä on kansallismielinen pakollinen puolustusvoimat.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ne, joilla on jotain hampaankolossa persuja vastaan, käyvät nyt riemurinnoin taikka epätoivon vimmalla läiskimään Venäjä-kortilla. Se on kovin läpinäkyvää, ja taitaa taas kerran, kuten sanonta kuuluu, sataa persujen laariin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Veikkanpa ettei sada. Katsos tätä kysymystä ei voi hoitaa niillä metodeilla joita persut yleensä käyttää. Ne haisee sille mille huono saippua sodan jälkeen haisi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Voi näitä harhaisia, joiden oma kapasiteetti ei vielä riitä näkemään kenen ohjauksessa he ovat.Vähän on porukka jäänyt ns.saamapuolelle kun on 2 vaihtoehtoa mustavalkoisessa kuplassa.USA-VENÄJÄ EIVÄT OLE vaihtoehtoja vaan suurvaltoja joista toinen on eu kummisetä ja luoja ,ilman usaa ei koko eu-kolhoosia olisi nyk.muodossaan USA joka ohjaa eu-kolhoosin surkeita hallituksia,joiden johto on sille velkaa .SUOMI EI OLE,tätä eroa eivät nämä nykyajan lapsukaiset ja hörhöt käsitä.

Venäjä taas on maa,suuri ja monivihahteinen joka ei suomeen ole ollut tulossa kuin kokoomuksen vaalimainoksissa ja vihan lietsomiskampanjoissa,joita ns.valtamedia eli kokoomuksen poliitikoiden hallitsemat (yle,mtv jne.)ja mediaomistajien yhteistyökumppanit auliisti jakavat ilman mitään kritiikkiä.

Kirjoittakaapa yksi asiallinen bloki jossa kerrotte kuinka paljon suomi on menettänyt usan Venäjä pakotteiden takia,joita eu saksa ,usan perseen nuolijana ja alamaisena suomelle jakoi.Saksa jatkaa Venäjän kanssa itse vanhaan malliin,kun suomi ja viro kärsivät eniten.

Taitaa mennä hakuseen,kuten kokoomuksenkin suunpieksijöillä ,kun ei mitään faktaa ole kokoomuksen mainostoimistoilla esittää,ainoastaan venäjävihan kampanjat vaaliaseena ja samanlaisen vihan ja vihapuheen lietsominen PS puoluetta kohtaan.Yli 500 000 suomalaisen nimittely rasisteiksi,natseiksi,idiooteiksi jne. kuten tässäkin blokissa heitä on kommentoimassa joista pitäisi oikeastaan nostaa joukkokanne,vihapuheen levittämisestä ja yllytyksestä vihasta ihmisryhmää kohtaan.

Mitä siniset joita ei koskaan valittu mihinkään ovat saaneet aikaan ja mitä esityksiä heillä on tilalle näihin menetyksiin ja konkursseihin ajautuneiden firmojen elinkeinoja paikkaamaan,joita kaatui venäjäsanktioiden takia?Niin suomessa kuin koko eu-kolhoosissa?Entä arvoyhteisön arvokaverinne kokoomus ja keskusta muut kumpp.sieltä vihapuheen ja vihan lietsomisen tynnyristä?

Onko mitään tajua edes siitä kuinka paljon suomeen tämä usan ,eu kautta toteuttama venäjävastainen sanktio toi ja tuo suomelle tappiota ja menetyksiä?menkää nyt sodan ja vihan lietsojat sinne tynnyreihinne ja miettikää uudelleen.Koskee kok-keskustaa-ja näitä uusia hallituksen kasaankokoajiakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vai vielä joukkokanne. Voi onnistua siellä teidän Putinlandiassa, mutta ei täällä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiemurtelua ja kiemurtelua.

Piti ihan mestarinkin jo antaa lausunto, että emme me vaan muut.

Sinne sitten Salvinin ja Le Penin kainaloon vakuuttelemaan, ette emme me, vaan muut.

Uskokoon ken tahtoo.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ja se huhtasaari on kopioinu gradun

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Что это за бред? Tuuli on persu-partijassa jo kjaantunut.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On huomioitava, että Kotro on Halla-ahon lähipiiriä ja hänen entinen avustajansa. Itse asiassa puheenjohtajiston ”värisuora” kesältä 2017 viittaa vahvasti siihen, mitä nyt on sanottu ja tehty. Siinä monelle puolueen rivijäsenelle ja kannattajalle on tainnut tulla ”hyödyllisen idiootin osa.”

”Korkki” on pullahtanut jo ennen aikojaan pintaan, jopa ennen EU-vaaleja. ”Korkkiin” liittyen ”isoilla pojilla” saattaa olla paljon sellaista tietoa, mistä ”tavallinen tallaaja” ei ole tietoinen. ”Arvot” eivät kohtaa ja syy on täysin ymmärrettävää. Arvoja ovat isänmaankin arvot. Tämä PS:n nykyjohdon itänaapurimieltymys antaa uutta valaistusta niiden kansanedustajien eroon, jotka erosivat Perussuomalaisista lähes kaksi vuotta sitten Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen. Taustalla saattoi olla myös ”korkki.” Missä ovatkaan nyt nämä ”hillotolppa-huutelijat?” Olisiko mahdollisesti peiliin katsomisen paikka?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ei ole kovin kauan aikaa siitä kun hyvät suhteet Neuvostoliittoon/ Venäjään oli jokaisen poliitikon ehdoton hyve. Nyt se tuntuu olevan suuri rasite, varsinkin kun poliitikko on perussuomalainen.
En tunne persujen Kotroa muuten kuin julkisuuden kautta ja oikeastaan näin tyypin ensimmäisen kerran TV:ssä aamulla. Olen kuitenkin samaa mieltä hänen kanssaan siitä, ettei koskaan EU:n yhteistä armeijaa, jossa Suomi on mukana. Yksi syy on siinä, että EU:n liittovaltio saattaisi käyttää sotavoimia pullikoivan jäsenvaltion laittamiseksi ruotuun. Tuntuu varmaan kaukaa haetulta, mutta EU:lla on Espanja, jossa hallitus käyttää raakaa väkivaltaa kansalaisiaan vastaan ja pitää poliittisia vankeja eikä Brysselissä sanota mitään. Miksi sitten ei EU käyttäisi väkivaltaa yhtä pullikoivaa jäsenvaltiota vastaan. Varsinkin jos valtio on pieni.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Riipu aina missä pain asu, Belgiassa olivat milloin ranskalaiset, sitten saksalaiset ja jossain vaiheessa hollantilaiset vihollisia, suomessa on helpompi ei tarvitse kun vihaa verneläisiä.
Toisaalla en vihaa saksalaisia, hollantilaisia, ranskalaisia taika venäläisiä kun Tämän elämäni aikana olen oppinut heidän kieli, ja on todennut että aika samanlaisia olemme.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaaren ja Halla-ahon puheet ovat näemmä unohtuneet.

”Vie­lä pre­si­den­tin­vaa­leis­sa pe­rus­suo­ma­lais­ten eh­dok­kaa­na ol­lut Lau­ra Huh­ta­saa­ri to­te­si, et­tä koko so­pi­mus tu­li­si ro­mut­taa. Hal­la-aho it­se on puo­les­taan teh­nyt sel­väk­si, et­tä poh­jois­mai­ses­sa pas­si­va­pau­des­ta tu­li­si luo­pua.”

https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/50...

Siinä meillä on hieno puolue, joka ei ajattele lainkaan suomalaisten parasta.

Tuollaisiakin näemmä joku sitten äänestää, kertoo paljon äänestäjän käsityskyvystä ja isänmaallisuudesta.

Ilkka Huotari

Jossain vaiheessa kannattaa myös tutustua faktoihin.

https://www.suomenuutiset.fi/medialla-liiraa-jalle...

-------

Kun rasismikortista on tehot loppuneet, on otettu käyttöön Venäjä-kortti.

https://twitter.com/HeidiHautala/status/1097502160...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuthan jakaa näitä venäjäkortteja. Eikö ne olekaan käyttöön tarkoitettuja?

Ilkka Huotari

Onko tämäkin venäjäkortti: https://pbs.twimg.com/media/D68hAWtXsAEr_O5?format...

Minkälaisen salaliittoteorian saisit aikaan tästä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #31
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei niitä faktoja parane tuoda näytille, tämä häly menee yhtä nopeasti ohi kuin Ilmastohulluus vaaleissa. ;) ;)

Tämä on vain sellaista "taustahälinää" johon ei pidä reagoida.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, Suomen Uutiset on pihalla kuin lintulauta. Kukaan ei osaa venäjää sen vertaa, että voisi tarkistaa, mitä Kotro oikeasti sanoi. Hän puhui ESTAsta, joka mahdollistaa matkat Yhdysvaltoihin ilman viisumia, kuten monet meistä tietävät.

Ilkka Huotari

ESTAsta kyllä:

"Olen ehdottanut, että Suomi voisi halutessaan myöntää rajatulle, suppealle ihmisjoukolle viisumin helpotusmekanismia yhdysvaltalaisen ESTA-matkustuslupajärjestelmän tapaan. Kun ottaa huomioon miljoonat rajanylitykset vuodessa, esitin, että esimerkiksi 10000 ihmistä (lienee siis promillen luokkaa) voisi ylittää rajan helpotetuin menettelyin."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #43

En ymmärrä, miksi tässä asiassa pitää selitellä ja sumuttaa. ESTA antaa viisumivapaana matkustusluvan heti, kun täyttää netissä kaavakkeen. Se olisi hieno uudistus Venäjän liikenteeseen, jossa rajamuodollisuudet vievät kohtuuttoman paljon aikaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Sumuttaminen on tarkoituksellista. Yhdenlaista venäläistämistä. Suomalaiset on totutettava siihen ettei totuus ja suoruus ole vallan kahvasta koskaan odotettavissa oleva tyyli.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

"ESTA antaa viisumivapaana"

ESTA ei tarkoita täyttä viisumivapautta. Lisäksi ESTA on USA:n järjestelmä, Kotro puhui "vastaavasta".

Lisäksi Kotro väittää sanoneensa, että tuo tulisi vain rajatulle joukolle.

Media uutisoi, että Kotro ehdotti viisumivapautta. Valehteli siis. Ainoa, kuka tässä on sumuttanut, on suomalainen media.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No eiväthän nuo ole itseään kykypuolueena mainostaneetkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persujen isänmaallisuus unohtuu kun Putin tarjoaa setelitukkoa ja hyviä diilejä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Putin haistaa kyllä mistä suomettajat löytää. Kova karriäärijano on yksi elementti siinä hajussa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kertokaa nyt kaikki viisaat persujen kannattajat, että jos tuo ryhmä saa ison voiton, niin mikä vaikutusvalta siellä ryhmässä on parilla persulla?

Salvini ja Le Pen lähtevät ajamaan venäjäpakotteiden lopetusta, niin miten äänestävät persut, ja kuinka kauan heidän toimiaan siellä ryhmässä katsotaan.

Iso ryhmä, ja ison ryhmän tavoitteet, ja kun tietää näiden päämiesten venäjäkytkökset, niin voidaan olla varmoja, että linja on täysin venäjämyönteinen.

Sekö sitten on se ilonaihe, että maahanmuuton vastaisuudella myydään koko muu sisältö.

Luulenpa, että vielä näemme isoa kiemurtelua, kun tuo ryhmä ilmoittaa tavoitteistaan, ei muuta kuin persujenkin kannattaa vaihtaa logonsa kohta sirpin ja vasaran muotoon, sillä kohta teitä viedään kuin pässiä narussa.

Persujen ideologian myyntitapahtuma on alkanut

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Kannattaa olla tervehenkisesti suomettunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten niin? Suomihan elpyi kun päästiin edellisestä vastaavasta.
Itsenäisyyttä edelsi kulta-aika. Suomettuneisuuden päättymistä juhlisti Nokia- aika.

Käyttäjän HarriRenkonen kuva
Harri Renkonen

Valheiden levittämisessä ei ole mitään isänmaallista.

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Eipä ole mitään isänmaallista russofobiassa, militarismissa ja naapurisovun nakertamisessakaan. Eikä sillä kyllä pärjätä onneksi vaaleissakaan. Mikä kertoo aika paljon mitä suomalaisten valtaenemmistö ajattelee...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset