Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Venäjä ja hyödylliset idiootit

Vuonna 2014 Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja hyökkäsi suvereeniin naapurivaltioonsa. Teossa ei ole mitään puolusteltavaa, eikä tilanne ole siitä miksikään muuttunut.

Silti Euroopassa ja Euroopan parlamentissa on edustettuna useampi puolue, jotka tahtoisivat hiljaisesti hyväksyä Krimin niemimaan osaksi Venäjää. He tahtovat hyväksyä ukrainalaiset poliittiset vangit. Parlamentissa istuu puolueita, jotka ihailevat venäläistä voimankäyttöä ja poliittista ilmapiiriä. Ne ovat sattumalta samoja puolueita, jotka saavat vaalirahoitusta ja muuta apua Venäjältä.

Tällaisia puolueita – aivan avoimesti – ovat ainakin italialainen La Lega, ranskalainen Kansallinen liittouma ja itävaltalainen FPÖ. Tällaiset puolueet väittävät itseään EU-kriittisiksi ja ’kansallismielisiksi’ samalla kun ruplat pursuavat puvuntaskusta.

Suurin ongelma onkin, että nämä Kremlin hyödylliset idiootit vaikeuttavat järkevän EU-kriittisyyden etenemistä Euroopassa. Liittovaltiosta haaveileville federalisteille on helppoa väittää, että kaikki kevyempää unionia ajavat kuuluvat samaan venäjämielisten joukkoon. Parhaillaan Italiassa neuvoteltava uusi venäjämielinen parlamenttiryhmä vain vahvistaisi tätä käsitystä (ja siitä puolueet voivat syyttää vain itseään).

Järkevän EU-kritiikin tuhoksi koituu, jos sen ajaminen sidotaan Venäjän intresseihin Euroopassa.

Siksi tarvitaan puolueita, jotka eivät kumarra Brysseliä eivätkä Moskovaa, vaan ajavat Euroopan valtioiden ja kansalaisten etua – eli kevyempää unionia ja enemmän kansallista päätöksentekoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Laitahan Ahvan likka faktoja peliin.

Niitä ei taida löytyä, kun leipätekstissäkin on puhtaita asiavirheitä.

Esim. FPÖ ei ole Hollantia nähnytkään.

Teksti on yhtä korkealentoista kuin sinisen tulevaisuuden lento ennen eduskuntavaaleja.

Käyttäjän TiinaAhva kuva
Tiina Ahva

Maan nimi oli ihan puhdas huolimattomuusvirhe, kyse on tietenkin itävaltalaisesta puolueesta. Se on korjattu tekstiin.

Jos haluat faktoja, laitoin ihan tarkoituksella linkit jokaisen puolueen nimeen - sieltä löytyy uutisia mm. FPÖ:n yhteistyösopimuksesta Yhtenäisen Venäjän kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä Kosonen, ei se totuus tytöttelemällä muuksi muutu.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Yksi päivä voi muuttaa kaiken.Kiitos siitä kuuluu Itävalla FPÖ-puolueelle.Juuri tänään ei ole kivaa olla Putinin myötäilijä Eurooppassa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Täytetään Bryssel Venäjä-kriittisillä. Muistutan, kun Kiina miehittää laittomasti Tiibetiä, Brysseliin tulee saada muutama Kiina-kriittinenkin.
Pilaan nyt kyllä Bryssel -juhlat. Vaikka Bryssel olisi täynnä Venäjä- ja Kiina-kriittisiä, Krimi ja Tiibet jatkavat eloaan miehittäjiensä vallan alla.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Blogin syytökset eivät vaikuta uskottavilta. Onko noista "taskuista pursuavista ruplista" mitään oikeita todisteita? Jos ei ole, niin on parempi olla hiljaa. Trumpin Venäjä-yhteyksiäkin tutkiessa ei jätetty yhtäkään kiveä kääntämättä mutta loppujen lopuksi ei löydetty kuitenkaan yhtään mitään. Pakkomielteisesti ja fanaattisesti asiaan suhtautuvat tietenkin jatkavat todisteiden puutteesta huolimatta kuvitelluista "Venäjä-yhteyksistä" huutamista maailman tappiin saakka.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oliko tuossa mielestäsi todiste jostain?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #17

Mitä siinä todistettiin mielestäsi?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"taskuista pursuavista ruplista" ei taida olla todisteista mutta esim, Le Penin saamista euroista on ehkä todisteita?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eikö Sininen Tulevaisuus voisi liittyä Kokoomuksen jäsenjärjestöksi? Timo Soinia houkutellaan jo Kepu puheenjohtajehdokkaaksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Hyödyllisen idiotismin" ja suurvaltaan liittyvän realipolitiikan välinen ero on pieni. Suuret EU-maat kiertävät pakotteita minkä kerkeävät ja hölmö Suomi sitten menettää selvää rahaa noudattamalla pakotteita.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

On totta, että Venäjän on liittänyt Krimin itseensä. Ja Kiina Tiibetin, ja havittelee koko ajan myös Taiwania. Marokko Länsi-Saharan. Israel melkoisen nipun siirtokuntia Länsirannalla. Ei Suomikaan kasvanut Pähkinäsaaren rauhan rajoista luonnollisen kasvun kautta, vaan hyökkäyssodilla: Ruotsi valtasi meille Venäjältä koillis-Suomen Savonlinnasta Rovaniemelle asti, ja Venäjä valtasi meille Ruotsilta koko Lapin.

Venäjä ei suvainnut sitä että NATO meinasi laajentua Ukrainan alueelle. Jos tässä on jotain outoa, niin toisaalta USA uhkasi periaatteessa kaikkea elämää maapallolla ydinsodalla kun Neuvostoliitto vei ydinaseita Kuubaan. Joka on itsenäinen valtio sekin, ja saman retoriikan mukaan USA:lla ei olisi pitänyt olla mitään sanottavaa Kuuban asioihin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei USA koko maailmaa uhannut, vaan ainoastaan Neuvostoliittoa. Ja tuo uhkaus oli tarpeellinen sekä tehokas. Hrutshev kiltisti häntä koipien välissä poisti ohjukset Kuubasta. USA:n uhkaus siis paransi maailman rauhaa.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Ydinsota on uhka muillekin kuin siihen osallistuville kahdelle valtiolle.

Jos USA:n uhkaus Kuubaan liittyen oli "tarpeellinen", lienee samoin perustein myös Venäjän uhkaus Ukrainalle "tarpeellinen", ja jos se oli "tehokas", myös Venäjän toiminta Ukrainassa on ollut "tehokasta". Tässä on jonkun verran yksisilmäistä puolueellisuutta, jos kaikki USA:n motiivit ja keinot nähdään "tarpeellisina" ja "tehokkaina", jotka palvelevat "maailman rauhaa", ja varsin analogiset Venäjän toimet nähdään sitten jonain ihan muuna.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Tuo ei ole vertailukelpoinen argumentti, sillä Ukraina ei ole uhannut Venäjää eikä sellainen olisi ollut mahdollistakaan. NATO puolestaan ei ollut vienyt Ukrainaan mitään hyökkäyskalustoa.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #18

Piti arvata, että joku keino löytyy selitellä, miksi Venäjän huoli toisen suurvallan sotilaallisen liittouman etupiirin laajentumisesta omien rajojen tuntumassa ei ole vertailukelpoinen argumentti, mutta USA:n vastaava huoli on.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

"Venäjän huoli toisen suurvallan sotilaallisen liittouman etupiirin laajentumisesta omien rajojen tuntumassa ei ole vertailukelpoinen argumentti, mutta USA:n vastaava huoli on."

Tuo on merkityksetön virke. Jos muuttaisit sanan "vertailukelpoinen" sanaksi "validi", niin sitten se olisi looginen.

Suostun kuitenkin kommentoimaan lausumaasi siltä pohjalta, että se olisi loogisesti kirjoitettu.

USA ei vallannut Kuubalta alueita, vaan vaati ydinkärkiohjusten poistamista. Euroopassa ovat ydinasevallat olleet nokatusten saman rajan molemmin puolin vuosikymmenet, kun taas Kuubaan aseet tuotiin varta vasten maapallon toiselle puolelle. Niillä ei ollut tarkoitus puolustaa mitään vanhaa demokraattista yhteiskuntajärjestystä kuten Euroopassa.

Venäjän ainoa "huoli" Ukrainan kohdalla on ollut se, että sen luisuminen kauemmas länteen poliittisesti estää Venäjän omien laajentumispyrkimysten suunnitellun aikataulun toteutumisen.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #20

Onneksi USA:lla ei ole laajentumispyrkimyksiä, vaan se ylläpitää maailman laajinta tukikohtien verkostoa ympäri maailmaa hallitakseen maailmaa sellaisenaan. Jota myös (neo)kolonialismiksi kutsutaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Niin, USA:n naapurimaiden onni on juuri se, että USA:lla ei ole aluelaajenemispyrkimyksiä. Toisin on Venäjän laita. Kanada ja Meksiko voivat nukkua yönsä rauhassa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #22

Mitäs alueita Venäjä on liittänyt itseenstä viime sodissa, ainoastaan strategisesti tärkeän Krimin niemimaan. Georgian sodassa sen olisi ollut helppo liittää itseenstä Georgia. Samoin jos se haluaisi, se voisi liittää itseensä Itä-Ukrainan kapinoivat maakunnat. Yhtälailla USa on sotinut maailamalla, kuin Venäjä. Eikös jokaisen Jenkkien pressan ole aina pitänyt aloitta uusi sota.

Kuikka oletko lukenut viime päivien lehdistä, ettei ne Jenkitkään ole mitään enkeleitä. Jenkit uhkaavat kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla jos heidän sotarikoksistaan tutkitaan Afganistanissa.
https://yle.fi/uutiset/3-10692326

Lisäks viime päivien lehdissä on kerrottu Jenkkien kidutaneen törkeästi sotavankeja Guantamon vankileireillä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006101608.html

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Oletko Mittler varma, että ne USA:n tukikohdat ympäri maailmaa ovat asemamaiden tahdon vastaisesti siellä. Tarkoitatko maita joissa USA:lla on poliittinen määräysvalta (neokolonianismi)? Kerro vielä mitä nuo USA:n siirtomaat ovat.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #24

Ei Neuvostoliiton ohjuksetkaan olleet Kuubassa asemamaan tahdon vastaisesti.

Neokolonialismilla tarkoitetaan kolonialismin tavoitteiden toteuttamista ilman ilmiselvää aluevaltausta. Pyrkimys hallita maailman luonnonvaroja, kuten öljyä ja harvinaisia metalleja, jotenkin tiskin alta epäsuorasti. USA:n valtiosihteeri, ulkoministeri ja presidentti puhuvat ihan kiertelemättä "USA:n eduista" kun puheena on muiden maiden asiat tai luonnonvarat, jopa toisella puolella maapalloa. Neokolonialismissa nähdään muut maat luonnonvaroineen omana etupiirinä, aivan kuten perinteisessäkin kolonialismissa.

USA:n siirtomaita ovat sotilaallisen valtauksen kautta mm. Irak ja Afganistan, mutta hienovaraisemmin moni muukin ilman julkista sotilaallista valtausta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #25

Mutta mutta, Trump haluaisi vetää joukot pois juuri Afganistanista ja Irakista. Ovatko suomalaisetkin siellä neokoloanistisista syistä? Kun niitä USA:n tukikohtia on ympäri maailmaa, ovatko ne siis kaikki USA:n siirtomaissa?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #39

Sen takia on keksitty uusi käsite neokolonialismi, erotuksena perinteisestä kolonialismista, että siinä vältetään valloittamasta valtiota ns. siirtomaaksi, ja pyritään huomaamattomammilla keinoilla takaamaan samantyyppinen lopputulos, taattu etuoikeus toisen valtion luonnonvarojen hyödyntämiseen. Ja toisaalta pieni poliittinen lisäpaine sen takaamiseksi, että valtioiden talouspolitiikka ei käänny vasemmistolaiseen suuntaan, mikä kaventaisi USA:n yritysten vientimarkkinoita.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #42

USA pystyy siis riistämään alihintaan luonnovaroja neokolonialismilla ympäri maailmaa. Kerro muutama esimerkki.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #44

Ei sen tarvitse olla edes alihintaan, riittää kun raha ja myynnin katteet kiertävät amerikkalaisten yhtiöiden kautta. Jopa Venezuelan meneillään olevassa kriisissä Trump on lausunut julkisesti lehdistölle, että Venezuelan öljy olisi kiva saada amerikkalaisten yhtiöiden käyttöön. Näitä asioita ei nykyään edes yritetä peitellä mitenkään, keskustelu USA:n "eduista" toisten valtioiden luonnonvarojen osalta on täysin avointa sen maan politiikassa ja lehdistössä.

https://www.vox.com/world/2019/2/20/18233394/mccab...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #45

"Venezuelan öljy olisi kiva saada amerikkalaisten yhtiöiden käyttöön". Tarkoitatko siis samaan tapaan kuin Saudien öljyvarat?

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #46

Ei minun tarvitse tarkoittaa yhtään mitään. USA:n ulkopolitiikasta on niin paljon analyysia tarjolla netissä, että jos joku ei törmää tietoon tai päättää uskoa puheisiin tekojen sijaan, se on kunkin ihmisen oma valinta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #47

"Ei minun tarvitse tarkoittaa yhtään mitään". Tämä tuli selväksi.

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Jokaisen pienen maan takaa löytyy vieras isäntä. Suomelle se on Bryssel.Tulokset ovat uutisissa.

Suomen täytyy löytää mahdollisimman vähän huono isäntä, hyviä vaihtoehtoja ei ole.

OT: missä knalli?

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/05/rotista-...

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Suuren rahan kuin vallan pelinpolitiikkaa että siitä kärsii molemmat osapuolet kuin myös Suomikin. Pakotteiden koko hinta vaikuttaa myös ulkopuolisiin tekijöihinkin... kansantalouksiin että yhtenäisiin suhteisiin valtioiden välillä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Venäjän pakotteisiin, EU:n arvopohjaan, oikeusvaltioon liittyen:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vladimir-putin...

Punavihreä media ja kaikenmaailman uusneuvostoliittolaiset(VihVasLib) kirjoittavat otsa punaisena "Äiskä äiskä noil Persuil on Venäjä kytköksiä ja on Putin fanei"

Titityy titityy titityy.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hyvä ja totuudenmukainen kirjoitus Tiina, vaikkä totutut pellehermannit siitä kaivelevat kaivelemalla mielikuvissaan nyansseja ja virheitä.

Tämä Putinin ja oligarkkien kumartelu on ällöttävää venäläisten valtaosan eläen edelleen kurjuudessa Venäjällä, kuten sen vanhoissa satelliiteissakin.

On suorastaan ihme, etteivät suomalaiset herää huomaamaan sitä arvoa ja saavutusta, minkä takia tehtiin v. 1939 - 1944 suuria uhrauksia ?

Hannu Rainesto

Oletpahan Tiina tyypillisen syötetysti väärässä Venäjän ja Krimiläisten oikeuksien suhteen. Krimiläisistä yli 80% on venäläisiä ja heillä on oikeus äänestää itsensä irti Ukrainasta, johon heidät on väärin aikanaan liitetty.
Katso Facebookista RuFi sivustolta paras näkemäni selvitys asiasta niin pääset jyvälle, mistä oikeasti on kyse niin ei tarvitse leperrellä omiaan. RuFi kirjoitus on pitkä, joten siksi se pitää lukea tältä Russian Finland sivustolta itse. Siinä RuFi:n puheenjohtaja Daria Skippar-Smirnov vastaa YLE:n edustajalle asiassa!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tässäpä yksi epäpersoona taas kerran.

Jos ryssiä asutetaan väkipakolla alueille, joiden alkuperäisväestö siirretään väkivalloin Siperiaan, niin et ole tolkun poika.

Hannu Rainesto

Et siis tunnen Ukrainan historiaa, johon silti viittaat. Minä kannatan ehdoitta väestön itsemääräämisoikeutta rahanvaltaa vastaan, jota USA:n Ukrainaan tuleminen oli. Kannatan jopa sitä, että meidän tulee kaataa Suomen kapitalistinen valta kansanvallan esteenä. Kannatan järjen voittoa typeryydestä eli kapitalismin hävittämistä tuotantotapojen ketjusta ikiajoiksi. Riisto ei ole koskaan makuuni hyvät porvarit!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #34

Kyllähän ne ovat Krimillä vihreine miehineen ne samat voimat, jotka olivat Suomenkin riesana v. 1939 - 1944.

Venäjästä on kovin hankala lausua mitään hyvää esim. demokratian kehityksen kannalta.

Kyllä ne olivat aikoinaan vain muutamat Moskovan kommunistit, jotka käynnistivät Ukrainan kansantukonnan, Katynin metsät ja yrittivät Suomenkin hävittää.

Hannu Rainesto

Kaikki EU toiminta on globaalin kapitalismin rakentamisen toimintaa, oli se sitten kriittistä tai ei. Osallistumalla EU:n toimiin, osallistuu tämän rakentamiseen ymmärsi sen tai ei.
Maailma on globaali kapitalistinen, ei demokraattinen talousmahti. Tämä tarkoittaa, että maailma on jakautunut luokkajaon mukaisesti riistäviin pääomiin ja riistettäviin eli työläisiin. Kaikki osallistuminen kapitalismiin, on aina kapitalismin rakentamista, ei sen murentamista. Niinpä riistettävä työläinen rakentaa riistoa itseään vastaan, tätä tosin itse käsittämättä. He jotka asian käsittävät ja pystyvät toteen näyttämään nämä puhumani mekanismit, ovat kommunisteja, vaikka hekin elääkseen, joutuvat rakentamaan tätä riistoa itseään vastaan.
Vallankumous on se keino jolla vaikutetaan oikeasti, kaikki muu on puhetta jota valtahegemonia ohjaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Venäjällä ei ole tätä nykyä riistettyjä työläisiä, kun ei ole edes teollisuutta lainkaan. Kuka haluaisi ostaa Ladan tai venäläisen kolmipyörän ?

EU on hieno ja vieläpä hienompi asia, jota lienee syytä arvostaa kaikesta huolimatta. Briteillä on voimavaroja myös vaihtoehtoihin.

Hannu Rainesto

Minulla on ollut molemmat, Lada ja kolmipyörä lapselle ja parempia olivat kuin saman aikakauden läntiset tuotteet. Venäjällä on edelleen pilvin pimein neuvostoajan Ladoja ja kolmipyöriä ja niihin saa myös varaosia, tosin kuin lännessä saman aikakauden autoja ja kolmipyöriä.
Itseasiassa kapitalismi laskee tuotteiden laatua, ei suinkaan kohota sitä!

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Me tarvitaan demokraattiseen järjestelmään ja päätöksentekoon perustuva Euroopan unioni, missä eu-kansalaisia edustavalla Euroopan parlamentilla on yhtä suuri vaikutusvalta kuin jäsenmaillakin sääntöjen asettamiseksi ylikansalliselle kapitalismille. Vastavoimana toimivaa EU:ta purkaessaan kommunistit purkavat demokratiaa ja samalla avaavat tietä rajattomalle ja rajoittamattomalla kapitalismille.

Hannu Rainesto

Tässä on kyse paljon enemmästä kuin Venäjästä, tässä on kyse globaalista kapitalismista, joka on kaikkien kapitalistimaiden perustana ja myös Kiinan. Tämä kaikki on nyt vaarassa kapitalistien suhteen, sillä maailma on jakautumassa mantereittain eli kapitalismi on repeämässä ja rakentuvat monopolit murtumassa. Lopulta maailman kohtalon ratkaisee luonnonvarat ja niissä Aasia on voittaja ja Eurooppa pelkkä Aasian läntinen niemeke.
Ikäväksi asian tekee se, että hienot maalaukseni nekin tulevat katoamaan 5-7 miljardin vuoden kuluttua viimeistään, pelkiksi hiukkasiksi avaruuteen!

Ihmiskunnalla olisi hieno elämä tarjolla, mutta se edellyttäisi järjen voittoa harvainvallan suorittamasta riistosta, jota elämämme kapitalismi on. Tätä järkeä ei globaalin kapitalisti vallan ja sitä tukevan tyhmän porvariston toimesta ei nyt valtaan saada, joten luokkasotia pitää vielä pitkään. Kansannousuja kyllä kehitellään jo kaikkialla, joten ei järkikään lepää vaan valmistautuu riistäjäänsä vastaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalaisillekin totuus paljastuu jossain vaiheesa Itävallan tapaan.

Aika moni antaisi Ulkopolitiikan hoidon Halla-ahon ja Huhtasaaren tapaisille poliitikoille.

Venäjänsuhteet varmasti lähenisivät ja YYA-sopimus allekirjoitettaisiin uudestaan.

No EU on tietysti se paha, ja Venäjä rakas naapuri.

Kannattaa ajatella siellä äänestykopissa, kumpi on oikeasti lähempänä ajatuksia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Itävallan yhdestä idiootista on kuitenkin turha tehdä esimerkkiä Unionia arvostelevalle kritiikille. Britannian kanta on yhtä itävaltalaista pyrkyriä merkittävämpi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tähän riitää toteamus: Energiantuoja EU 500 000 000 vs. energian viejä Venäjä 140 000 000.

Jotakin kiinnosti energiantuoja Kiina yli 1 000 000 000.

Mielestäni tuota vs.:ää ei pitäisi olla mihinkään suuntaa, enempi järkiperäinen pro.

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Usein asioilla on monta eri katsantokulmaa riippuen siitä mistäpäin asiaa tutkailee ja millä perustein. Jonkun mielestä otsikko tässäkin jutussa voisi kuulua..Suomi ja hyödyttömät takinkääntäjät.

Hannu Rainesto

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset