Tuplataan rangaistukset seksuaalirikoksista

Suomessa ilmoitetaan joka vuosi jopa 3000 seksuaalirikosta – ja niitä tapahtuu varmasti paljon enemmän. Seksuaalinen ahdistelu. Raiskaus. Raiskauksen yritys. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Seksuaalirikoksia tapahtuu kodeissa, baareissa, kaduilla ja työpaikoilla. Hyvänen aika, niitä tapahtuu jopa Suomen eduskunnassa. Ongelma on laaja, ja sen isona osasyynä ovat olemattomat tuomiot seksuaalirikollisille.

Merkittävä osa seksuaalirikoksista tuomitaan – jos lopulta tuomitaan – ehdollisina rangaistuksina tai sakkoina. Eli tekijä pääsee jatkamaan arkeaan käymättä sellin kautta päivääkään. Siitä on kaukana oikeus ja kohtuus. 

Jokaisella meistä on absoluuttinen oikeus siihen, ettei kukaan tule päälle ilman lupaa. Sen oikeuden loukkaaminen on vakava asia, josta pitää oikeudenmukaisessa järjestelmässä koitua tuntuva seuraamus. Ehdollinen vankeusrangaistus saati sakkorangaistus ei ole riittävä sellainen.

Seksuaalirikoksista annettavat rangaistukset on kautta linjan tuplattava. Tekijän ensikertalaisuus ei saa olla peruste lieventää tuomiota, kun kyse on seksuaalirikoksesta. Lisäksi lakiin on kirjattava, että jokaiselle seksuaalirikolliselle seuraamuksena on joka tapauksessa määrättävä yhdyskuntapalvelua tai lyhyt ehdoton vankeusrangaistus, jotta saatu tuomio on oikeasti tuntuva.

TiinaAhva
Kristillisdemokraatit Helsinki

28-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Arvokonservatiivi ja talousliberaali, sananvapauden ja maalaisjärjen puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu