Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Antakaa palaa

Siniset loikkasivat hillotolpan perässä. Tosin Sinisillä ei ole poliittista tulevaisuutta eikä rahaa.
Siniset ei eroa Kokoomuksesta. Siniset ei eroa Perussuomalaisista. Siniset ei eroa 
Keskustasta.
Siniset on hallituksen äänetön yhtiömies. Sinisillä on aivan liikaa valtaa hallituksessa.
Sinisillä ei ole ohjelmia. Sinisten ohjelmat ovat populismia. Sinisten ohjelmat eivät kiinnosta.
Sinisiä ei tarvita. Siniset saavat liikaa huomiota. Siniset eivät näy tarpeeksi.

Antakaa palaa. 

Me perustimme Suomeen uuden puolueen ja tiesimme, mitä siitä seuraa. Joka päivä joku huutaa päälle. Riippuen siitä, kuka ja missä, sanoma voi olla aivan laidasta laitaan. Toisaalta kaikki Siniset loikkasivat hillotolpan perässä - toisaalta kolmeatoista (13) puolueen perustanutta kansanedustajaa ja viittä ministeriä ei kuulemma enää nähdä eduskunnassa. Siis vähintäänkin perustajien enemmistölle tämä oli kenties paskin hillotolppa ikinä.

Kuulemma Siniset pelkästään myötäilee hallituksessa Kokoomusta ja Keskustaa, mutta kuulemma meillä on aivan liikaa valtaa kokoomme nähden. Vihreiden mukaan vastaamme Suomen liian tiukasta maahanmuuttopolitiikasta ja federalistien mukaan jumitamme Suomen EU-politiikan liian kriittiseksi. Perussuomalaisten mukaan emme tee kummallakaan osa-alueella yhtään mitään, ja muutenkin teemme kaiken väärin. Demarien mukaan olemme bisnesoikeiston kätyri ja Kokoomuksen mukaan tahdoimme olla kehysriihessä vastuuttoman anteliaita köyhille.

Totuus on tuolla jossain.

Voisiko uuden puolueen taustalta sittenkin löytyä jotain muuta kuin pahaa tahtoa, omaa etua tai ilkeyttä? Voisiko olla, että me jotka lähdimme, halusimme rakentaa jotain omaa ja muista poikkeavaa? Voisiko olla, että syyt tämän puolueen perustamiseen olivat sittenkin aatteelliset - sellaiset olennaiset arvot ja niin suuri halu muutokseen, että jokainen meistä oli valmis riskeeraamaan jatkonsa politiikassa niiden vuoksi?

Tätä kirjoittaessani Sinisillä on työn alla seitsemän poliittista ohjelmaa. Niitä on ilmestynyt jo kaksi. Kenenkään ei tarvitse uskoa puoluetta hyväksi ja kauniiksi, koska sen varapuheenjohtaja kirjoittaa niin. Mutta jos takaraivossa alkaa herätä epäilys, onko hillotolppa-narratiivi sittenkään ainoa totuus, kannattaa käydä lukemassa edes puolueen aatteellinen perusta.

Meillä nimittäin on sellainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kyllä kansa tietää.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805032200918...

Näkökulma: Yksi valokuva kertoo kaiken sinisten ahdingosta
Perjantai 4.5.2018 klo 07.43
Sinisen tulevaisuuden vapputilaisuudessa oli vähemmän yleisöä kuin puolueella on ministereitä, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

Käyttäjän TiinaAhva kuva
Tiina Ahva

Kas, en ollutkaan nähnyt tuota juttua! /sarkasmi

Politiikassa kyse on siitä, että sä seisot siellä sateisella torilla, vaikka yksin jos tarve vaatii, koska sulla on jotain mihin uskot. Sit siitä pilkataan, ja sit siitä pilkasta sisuuntuu.

Niinkuin minä sisuunnuin siitä, miten älytöntä narratiivia mun puolueesta heitetään, ja miten helppoa se monelle on uskoa.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Yksi näkee ahdingon, toinen asiaansa uskovan poliittisen vaikuttajan. Oikotietä parrasvaloihin ei ole, työ sen eteen on tehtävä ensin ja loppu on kiinnostavuudesta kiinni. Kun ehdokas uskoo, niin äänestäjäkin saattaa uskoa.

Viime eduskuntavaaleissa oli erään pienen kaupungin torilla hyisessä viimassa yksi kokoomuslainen esitteidensä ja näkökulmiensa kanssa, vailla oman puolueen hengenheimolaisia vanavedessä. Hän muuten uusi paikkansa kansanedustajana.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Nuoren ihmisen napakka kirjoitus on täyttä asiaa. Sininen tulevaisuus pyrkii omalta osaltaan estämään sitä, että Suomi-neito ei joutuisi mustaan tulevaisuuteen. Puolueohjelman perusteella puolueella näyttää olevan pyrkimys siniseen tulevaisuuteen/sinivalkoiseen tulevaisuuteen. Työskentely hallituksessa tukee myös tätä näkemystä. Hallituskriisi ei olisi ollut hyväksi tässä kansallisessa ja kansainvälisessä tilanteessa Suomi-neidolle.
Rauhalliset ja tasapainoiset olot takaavat työllisyyden kasvua ja investointihalukkuutta yhteiskunnassa. Se lisää myös halukkuutta ulkolaisille sijoittajille tulla sijoittamaan Suomeen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Yksi ainoa kysymys. Mitenkäs ne perussuomalaisten nimissä saadut luottamuspaikat kunnissa? Eikö edes yhtään hävetä?

Käyttäjän TiinaAhva kuva
Tiina Ahva

Luottamuspaikoista jokainen päättää itse. Minä luovuin aivan jokaisesta luottamuspaikastani puoluetta vaihtaessani.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kuntien luottamuspaikat ovat lain mukaan henkilökohtaisia eivätkä ne kuulu puolueelle. Mikä lain noudattamisessa on sellaista jota pitäisi hävetä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Kun puolueet neuvottelevat paikkajaosta, päätetään mitä kukakin puolue saa. Luottamuspaikat (lautakunta yms)jaetaan puolueen sisällä toimijoiden kesken. Joten Tiinalle propsit siitä, että toiminut selkärankaisesti ja luopunut paikoista itse. Nehän eivät sinisille ole alunperinkään kuuluneet.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #7

Mielipde tuokin, mutta vastoin lainsäädäntöä.
Luottamusmiehen asema on aina henkilökohtainen eikä mikään puolue yksin ole päättänyt asiasta, vaan kunnanvaltuuston enemmistö, jos kuntatasolla puhutaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Luuletko aidosti, että jollain 18 äänellä saisit/ansaitsisit aidosti lautakuntapaikan? Täällä päin Suomea törkeydet kulminoituivat siihen, että oikein odotettiin maakunnallisia paikkoja ja sitten kas, arvopohja muuttui, alkoi sinerrys. Oikein näppärästi ohjattua toimintaa. Oikein luottamusta ja hyvää tahtoa osoittavaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Lautakuntapaikan saa aidosti siinä vaiheessa kun valtuusto päättää lautakuntapaikoista. Se voidaan purkaa vain erottamalla koko lautakunta tai sen puheenjohtajisto tai jos ao edustaja on syyllistynyt tarpeeksi törkeään rikokseen. Puolueen tai ryhmän vaihtaminen ei ole rikos.

Lautakuntaan voidaan nimittää vaikka ei olisi saanut yhtään ääntä, tai ollut edes ehdolla.

Suomessa lainsäädännöllä on nimenomaan suojeltu lautakunnan jäsentä siitä, että tätä ei eroteta poliittisten mielipiteiden vuoksi. Jos Tiina on itse eronnut niin asia ok mutta ketään ei velvoiteta eroamaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Onko näin suhteellisessa vaalissakin ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Kukapas sinne valtuustoon niitä ehdokkaita tai nimiä antaa?

Niin. Aivan. Puolueet, jotka nimeävät luottamustoimihlöt ja esittävät näitä valtuustolle.

Sen kunniallisuuden ja rehellisyyden peräänhän tässä huhuilin. Ei voi erottaa ei, mutta rehellinen, ei-hillotolpan perässä kulkija, tajuaa tämän ihan ite.

Kukaan ei viime vaaleissa antanut ainoatakaan ääntä sinisille.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #18

Toimiiko tuo molempiin suuntiin? Nykyisillä tynkäpersuilla olisi vähemmän lautakuntapaikkoja ilman nykyisten sinisten ääniä. Pitäisikö siis tehdä laskenta kenelle kuuluu mitä siinä vaihtoehtoisessa todeisuudessa että listoja olisi ollut kaksi jo vaaleissa?

No ei tietenkään. Persut vaan kuvittelevat että puolueesta poistuneiden äänet automaattisesti kuuluvat heile, vaikka porukka on jo jättänyt puolueen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Puoluetuki nyt ainakin kuuluu, eikä Lex Soinissa ole mitään vikaa!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Automaattisen toiston poisto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Onko näin suhteellisessa vaalissakin ?Automaattisen toiston poisto.Automaattisen toiston poisto,

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kysymykseen vastaus. Eipä hävetä, kun en ole missään luottamustoimissa. Olen sitoutumaton.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Reilua on luovuttaa toisen puolueen mandaatilla saadut poliittiset sopimuksenvaraiset (lauta- ja neuvottelukunta, kunnanhallitus, ym.) luottamuspaikat pois. Persuihinkin on loikkinut vuosien saatossa väkeä monista ryhmittymistä kuntatasolla, ja harva on luopunut saaduista hillotolpistaan, mutta eipä ole persut tätä uusilta puolueveljiltään liioin vaatinutkaan. Reilun pelin henki vaatisi molempia osapuolia kunnialliseen käytäntöön.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Mikki Nieminen, kiitos bannistasi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Mikki Nieminen, kiitos bannistasi.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Jos olisitte halunneet jonkun luulevan teitä aatteellisiksi, olisi kannattanut irrottautua perussuomalaisista jo ennen puoluekokousta. Vaikkapa ottamalla uudelleen käyttöön SMP:n nimen.

Nythän kaikki näkevät hillotolppa-narratiivinne olevan aivan selvästi ainoa selitys loikkauksellenne. Tämän näkee niin minä vasemmistoliittolaisena kuin vaikka Jussi Halla-aho perussuomalaisten puheenjohtajana.

Mitä puolueellenne tulee, niin taitaa olla niin ettei perussuomalaiset (light) versiolle ole nykyisessä tilanteessa poliittista elintilaa. Sinällään mieluummin Suomen poliittisessa kentässä olisi nähnyt mieluummin isompana SMP:n tapaisen puolueen kuin halla-aholaisen liikkeen. Mutta ottamalla J H-A:n mukaan Soini teki aikoinaan päätöksen, joka on vienyt tähän.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kohonen on mielestäni monessa oikeassa tässä kohtaa, mutta:

"Nythän kaikki näkevät hillotolppa-narratiivinne olevan aivan selvästi ainoa selitys loikkauksellenne. "

Epäilen että siellä on ollut paljon hyväuskoisiakin, joille selitetty sitä sun tätä. Osa selvästi uskoo vieläkin. Vähän sääliksi käy, mutta sitten muistan Soinin, Lindströmin uuden olemuksen ja paljon muuta eikä säälitä sittenkään. Ei tuo Soinia esim. haittaa, jolla on kivat edut ja hillotolppansa, mutta aika ikävästi tehty monille muille. Jos olisivat loikkarit tuon varsin selvän tosiasian aidosti tajunneet (että jatkossa kannatus koko sakilla on alle 2% yhteensä eikä ainakaan nousussa), niin eppäilen vahvasti ettei lähtijöitä olisi ollut lainkaan niin paljoa. Nyt on uusi loikkaus vuoden sisään ainut tapa säilyttää poliittinen tulevaisuutensa mikäli joku sellaista vielä haluaa säilyttää - uskoisin että haluaa, mutta onhan tuo koomista pelailua ja multiloikkailua.

Käyttäjän OlliKohonen kuva
Olli Kohonen

Niin, joitain hyväuskoisia saattaa olla mukana, jotka keittävät kahvit ministereille. Mutta kansanedustajat ja ministerit avustajaleegioineen tämän kuvion rakensivat ja kahden vuoden aikana he oppivat tuntemaan miltä valta maistuu. Makealta, erittäin makealta. Hankalahan siitä on päästää irti, inhimillistähän tuo on.

Pasi Rantanen

Sinänsä harmi, että päätit tehdä tällaisen valinnan, joskin ymmärrän syyt sen takana. Sinulla olisi ollut tulevaisuutta perussuomalaisissa.
Toisaalta, politiikka ei ole kaikki, on myös monta muuta tapaa vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin.

ps. lisään kuvan myöhemmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Normaalissa parlamentarismissa hallitus olisi eronnut, ja olisi pidetty uudet vaalit, jonka jälkeen olisi muodostettu uusi hallitus. Tasavallan presidenttihän voi pääministerin perustellusta aloitteesta ja eduskuntaryhmiä kuultuaan määrätä ennenaikaiset kansanedustajain vaalit toimitettaviksi.

Nyt leikittiin lentokoneella ja auton takalaatikossa. Mitään vakavia keskusteluja ei post facto käyty, ne oli käyty salaisesti jo ennen Perustuslaillisten puoluekokousta. Täysin kunniatonta touhua kaikilta osapuolilta, mutta parempaa oli turha toivoa. Sinisten ei edes kuuluisi olla hallituksessa, jos eivät olisi uusissa, vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa sellaiseen kelvanneet sillä edellytyksellä, että olisivat saaneet kansanedustajia uuteen eduskuntaan. Näillä näkymin ei tule yhtään eduskuntapaikkaa, joten jää se hallituskin nyt sitten viimeiseksi taistoksi sillä rintamalla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Totuus on tuolla jossain – sen ilmaisee suvereenisti Suomen kansa 38. eduskuntavaaleissa sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

haluaisin uskoa sinua ja muita sinisiä. Mutta teidän teot ovat muuta kuin mitä puheenne.. surkeita aktiivimallia kannatatte jne..
Olette kokkareiden kanssa samassa hallituksessa jotka nostavat eu maksuja tai puoltaa niitä.. jos te menisitte periaate edellä te lähtisitte hallituksesta ja pajottaisitte suomen uusiin vaaleihin jolloin kansa voisi ääbestää teitä ja persuja jotka ovat nostoa vastaan.. mutta te ette taida olla sitä vastaan? Suomi maksaa nätisti ja siniset saatte palkanne veronmaksajilta. ja kaikki ovat tyytyväisiä..

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Hallituksen toimet ovat oikean suuntaisia ja se tehdään mikä oikeaksi koetaan. Jos se ei riitä, niin se ei riitä.
Pidän jokseenkin koomisena sitä, että vielä ennen viime eduskuntavaaleja haluttiin hallitus, joka nostaa Suomen pois pohjamudasta ja kun siinä on monin osin onnistuttu, niin ollaan kovin pettyneitä Sipilän hallitukseen.

Klassinen viisauskin neuvoo uskomaan enemmän niihin, jotka laittavat itsensä likoon, kun heihin, jotka pesevät vain kätensä. Suomen eduskunnassa on kolme oppositiopuoluetta, meidän tupu, hupu, lupu -ketju, vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset, jotka ovat hakeutuneet pois hallitusvastuusta, koska etulinjassa seisominen vaatii selkärankaa enemmän kuin sitä ko. puolueissa on.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

mutta kun tietää 100% varmaksi
että aktiivi malli ei toimi. ja se on vain haitaksi työnhakijoille kuten itselleni.. ihan kun ennenkään jaksaisi elää 100% tahdilla mitä työnhaku ynm. aktivointi tarvitsee.
Nyt vielä vähemmän.. Käytännössä menettää ihmiset viimeisenkin toivon ja jaksamisen. se on nimittäin yllättävän rankkaa kun ei tiedä mistä saisi rahaa.. työnantajat sanovat eioota.. ja nyt hallitus pistää vielä tuollaisia deadlineja josta tulee vielä pahemmin turpiin!

Käyttäjän Lithargoel kuva
Jarno Valtonen

Kirjoituksessa esiin nostettuja kysymyksiä ei kukaan enää pohdi tämän eduskuntavaalikauden jälkeen. Vielä nyt se operoi Keskustan ja Kokoomuksen sille antamalla voimalla, jotka tarvitsevat politiikalleen takaajan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Siis... Olitte hallituksessa persuina ja teidät oli äänestetty sinne, koska lupasitte äänestäjillenne persujen ohjelman mukaista etenemistä. Sitten tekaisitte oman puolueen omalla ohjelmalla, jota kukaan teidän äänestäjistänne ei ole äänestänyt. Tässä vaiheessa jos olisitte jättäytyneet suosiolla pois hallituksesta ja sanoneet suoraan, että teidät äänestettiin sinne persuina eikä sinisinä, niin olisitte ihan varteenotettava puolue. Tosin näin ei käynyt ja hallituksesta poistumisen sijaan tarrasitte lujasti kiinni hallituspaikoistanne samalla potkien persut oppositioon.

Noiden tapahtumien takia koen jokaisen nykyisen sinisen ja tulevaisuudessa sinisen menneisyyden omaavan todella epäluotettavana henkilönä. Luulisin, etten ole ainoa, joka ajattelee näin.

Huom. sinisiä olisin voinut äänestää heidän ohjelmansa perusteella ja persuja en ole koskaan äänestänyt, enkä tuskin tule koskaan äänestämäänkään.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Poikkeuksellinen aika vaati poikkeuksellisia toimia ja poliittinen epäkorrektius oiva väline sen käyttämiseen. Hallituksen toimintakyky ja Suomen asioiden hoito oli puoluepolitiikkaa painavampaa ja yhteistyö vaatii joustoa silloinkin kun se ei ole mukavaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

"Siis vähintäänkin perustajien enemmistölle tämä oli kenties paskin hillotolppa ikinä."

Te siniset olette juuri n-y-t hillotolpalla. Jotkut teistä voivat olla hillotolpalla eduskuntavaalienkin jälkeen, mutta epäilen ettei ainakaan kansanedustajana.

Terveisiä Terholle ettei tule enää ääntä neljättä kertaa missään vaaleissa.

Ennen puheenjohtajavaalia puolue hyväksyy puolueenjohdon, mutta puheenjohtajavaalin jälkeen toiselle puoliskolle puolueenjohto ei enää kelpaa. Siniset ovat huonoja häviäjiä.

Laskin aiempaan blogikirjoitukseeni hallituksella olleen 37,9 % kannatus vuoden 2015 eduskuntavaaleissa äänioikeutetuista. Paljonkohan se on nykyään, kun perussuomalaiset joutuivat oppositioon.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paljon on katkeria perusuja kommentoimassa, se nyt ei ketään yllätä.

Suomessa saa erota puolueista ja perustaa uusia, ihan niin paljon kuin tykkää, ja hallituskin muodostettiin lain mukaan.

Se ainainen itku, että hallituksen olisi pitänyt erota on väsyttävää ja tyhmää, jos ei lakeja rikota, niin siitä vaan.

Siniset ovat uusi puolue ja ensi keväänä saa tuomionsa, persut saavat oman tuomionsa yhden asian liikkeenä, kummallakaan ei ole mitään asiaa seuraavaan hallitukseen, ja se on erittäin hieno asia.

Antaa kaikkien kukkien kukkia, äänestäminen ratkaisee, tottahan se persuja tosin harmittaa, kun siinä meni kaikki parhaat ehdokkaat ja rupusakki jäi vain jäljelle. :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kirjoitan kommentissani ”Rauhalliset ja tasapainoiset olot takaavat työllisyyden kasvua ja investointihalukkuutta yhteiskunnassa.” Tämä on tärkeää jo senkin vuoksi, että kotitalouksien asuntolainakanta on viimeisen tiedon mukaan 96 miljardia euroa. Se on pelkkä numeerinen luku, mutta jos sitä aletaan tarkemmin tarkastelemaan vertauksen avulla, se tulee paremmin ymmärrettäväksi.
Asuntolainojen kokonaismäärä 96 miljardia euroa olisi vertauskuvallisesti 96 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Moottoritien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle poikittain kantilleen asetettuna tämä pino ulottuisi Helsingistä Renkomäkeen eli melkein Lahteen, jonne on matkaa 105 kilometriä.

Velkoja lyhennetään yleensä palkkatuloista. Itse kirjoitan tässä velattomana, joten ”oma lehmä ei ole ojassa.”

Kannattaa vähän sitä ”hillotolppaa” hokiessa ottaa myös tämä tosiasia huomioon. On hyvä, että Perussuomalaisista eronneet Siniset jatkavat hallituksessa. Moni asuntovelkainen saa itse asiassa olla kiitollinen siitä, että näin tapahtuu. Yhteiskunnallinen epävarmuus ei ole hyväksi. Tämä saattaisi iskeä asuntolainojen korkokantaan velallisen kannalta negatiivisesti. Korot saattaisivat nousta.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

"Voisiko uuden puolueen taustalta sittenkin löytyä jotain muuta kuin pahaa tahtoa, omaa etua tai ilkeyttä?"

Eiköhän vastaus ole tässä vaiheessa jo ihan selvä kaikille: Ei.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Todella harmillista, että sinäkin olet poliittinen opportunisti. Kun ihmiset ovat äänestäneet jonkin puolueen edustajaa, on todella väärin siirtyä jonkin toisen puolueen tai liikkeen edustajaksi.

Soini ei hyväksynyt uutta johtoa ja te irtaannuitte sen takia. Sinä olet myöskin puolesi valinnut, joten täysin turha uhriutua, ettei teitä ymmärretä.

Poliittinen uskottavuus on täysin nolla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Äänestäjät ei vain osta sinisten Suomen pelastustarinaa. Äänestysprosentti on jämähtänyt paikalleen 1,5-2%:iin. Se osoittaa, että puolueen politiikka on täysin väärää.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko

Perussuomalaisten alkuaikoina oltiin 0.3 % - 0.9 %:n lukemissa. Kyllä ne prosentit sieltä aikanaan nousevat.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ei ole kohderyhmiä äänestäjissä. On vaikeaa myydä väärää tuotetta äänestäjille. Tuote osuu Kokoomusta ja Keskustaa äänestäviin. Ne eivät osta uutta huonompaa tuotetta.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #44

10 %:n kannatusta ei politiikassa tehdä lyhyellä syklillä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #45

Jos kannatus on 1,5-2%, niin oli sykli lyhyt tai pitkä, tulee lähtö joka tapauksessa. Soinin porukka sai aikaiseksi kannatusromahduksen kuntavaaleissa ja vei heikon kannatuksen mukanaan uuteen puolueeseen. Soinilta lähti vasemmistoon ensin pettyneet äänestäjät, jotka äänestivät PS:ää. Mistä uudet äänestäjät tilalle? Kokoomuksesta ja Keskustastako?

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #46

Nyt on niin, että tuolla kannatuksella Siniset on eduskuntapuolue.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #47

Onko vaalien jälkeen kyseisellä kannatuksella?

Sinisillä on monin verroin parempi lähtöasema kuin perussuomalaisilla oli, koska sai heti alussa ja saa nyt paljon enemmän julkisuutta ja on media käytössä sanomansa levittämiseen. Silti tulos on 1,5-2%, milä on käytännössä katastrofi puolueen tunnetuille jäsenille.

Suurimmalle osasta pienpuolueista käy yleensä huonosti. Ne hiipuvat ja sisäiset riidat heikentävät niitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #50

Sampo terhon ääni Vappujulistuksessaan värisi, ei innostuksesta vaan suunnattomasta harmituksesta.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko Vastaus kommenttiin #50

Nimenomaan on vaalien jälkeen.

Isoa kannatusta ei repäistä yhtäkkiä tämä täytyy muistaa. Siniset kehittyy kaiken aikaa, organisaatio muotoutuu, uusia ihmisiä kiinnostuu toiminnasta jne. Kannatuksen kasvu seuraa perässä.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko

Perussuomalaisten alkuaikoina oltiin 0.3 % - 0.9 %:n lukemissa. Kyllä ne prosentit sieltä aikanaan nousevat.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko

Perussuomalaisten alkuaikoina oltiin 0.3 % - 0.9 %:n lukemissa. Kyllä ne Sinisten prosentit sieltä aikanaan nousevat.

Käyttäjän PetriKokko kuva
Petri Kokko

Olen Perussuomalaisten perustajajäsen Kokkolan kokouksessa 1995. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että puolue luisui tai olisiko parempi sanoa loikkasi pois aatteelliselta perusjalustaltaan.

SMP:n toiminnan päättymisen jälkeen Perussuomalaiset rakennettiin hyvin vaativissa olosuhteissa menestyksen tielle. Nyt tehdään Sinisten kanssa sama rakennustyö uudelleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"että puolue luisui tai olisiko parempi sanoa loikkasi pois aatteelliselta perusjalustaltaan."

Millä tavalla sinisen mielestä PS muuttui pois aatteestaan?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Petät itseäsi mikäli tuohon uskot ja Lindsröm suosittelijana samoin. Usko vie läpi vuoren sanotaan, mutta mihin edes uskotte paitsi omaan etuunne. En usko teihin eikä juuri kukaan muukaan.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

tule Tiina takaisin...ensimmäinen askel on vaikein))) sitten se helpottaa))) voi olla rehellinen

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tai vaihtoehtoisesti; Keskity tuotantotalouden opiskeluihisi, Tiina!
Tulevaisuus siellä on kaikkea muuta kuin sininen.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

"Aatteen vuoksi perustettiin uusi puolue, koska vanhassa sitä ei voinut ajaa. "

Tiina kirjoitti twitterissä noin. Äänestäjänä olen hämmentynyt, koska seurasin tarkkaan persujen puheenjohtajavaalitenttejä ja missään vaiheessa en huomannut, että Sampo Terho kannattajineen olisi ollut eri,linjoilla asioista kuin Jussi Halla-aho.

Päin vastoin. Koko ajan korostettiin sitä kuinka aatepohja on sama ja on vain makukysymys, kumpaako kannattaa. Terholla oli jopa radikaalimmat ajatukset Eu-erosta kuin Halla-aholla.

Myöskään nykyiset persut Halla-ahon johdolla eivät ole muuttaneet puolueohjelmaa, joka oli mm. Saarakkalan ja Soinin kirjoittama. Yhtä äkkiä tämä pääosin nykyisten sinisten tekemä aatteellinen ohjelma onkin sinisten mielestä väärä vai onko se? En pysy perässä.

Ihmiset äänestivät teitä perussuomalaisen aatepohjan mukaan, joka oli teidän itsenne suunnittelema. Jos se aatepohja ei enää päde, niin kyllä äänestajätkin hämmentyvät ja kaikkoavat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tiina on sen verran nuori että hänellä voi olla tulevaisuutta politiikassa muuallakin. Sininen sekopäisyys sekoitti maalaisjärjen nähtävästi, mutta otaksuisin että se joskus vielä palaa takaisin - ainakin toivon niin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset