Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Poliitikko on lopulta vain ihminen

Viime päivinä on käyty laajaa keskustelua siitä, milloin poliitikko saa valittaa työstään ja sen tuomista haitoista. Riittääkö uupumus syyksi? Yksityisyyden menetys? Perusterveyden romahtaminen?

Se on varmaa, että mistä ikinä mediaan kertookaan, hyökkää vastakkainen laita vaikka maassa makaavan kimppuun. Maria Guzenina (sd.) sivalsi työuupumuksesta kärsivää ministeriä eilisessä vappupuheessaan tavalla, joka kenen tahansa yksityishenkilön kohdalla olisi työpaikkakiusaamista. Eikä Guzenina ole valitettavasti mikään yksittäistapaus - internetin keskustelupalstoilla ei heru myötätuntoa niille ihmisille, joiden poliittisista näkemyksistä ei pidetä.

Sanottakoon heti, että poliitikon kritisointi ja kiusaaminen ovat kaksi täysin eri asiaa. Timo Soinin politiikkaa voi arvostella naljailematta roskalehden julkaisemille uimapukukuville. Punavihreitä poliitikkoja voi arvostella kaivamatta esille heidän perhetaustaansa tai levittelemättä heidän puhelinnumeroaan törkyviestejä varten.

Jostain syystä empatia toisia ihmisiä kohtaan katoaa helposti, kun kyseessä on politiikan aktiivi. Samalla katoavat myös maalaisjärki, käytöstavat ja kohtuuden taju. Sorrutaan koulukiusaajan tasolle, koska toinen on väärää mieltä.

Kieltäydyn hyväksymästä sitä, että poliitikkoja saa koulukiusata. Jos me haluamme politiikkaan mukaan lisää tavallisia ihmisiä, heitä täytyy myös kohdella sellaisina. Minä ainakin otan mieluummin uupuvan, herkän ja inhimillisen ihmisen päättämään suomalaisten asioista kuin nahkansa kovettaneen ja välinpitämättömän kyynikon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos ihminen ei kestä työtään, on hän väärällä alalla. Poliitikkokin.

Käyttäjän TiinaAhva kuva
Tiina Ahva

Jokainen, jota kiusataan, on väärällä alalla?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Poliitikot ovat kiusattuja. Heille esitetään kiusallisia kysymyksiä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #3

Ja itse tunkevat asemaansa ,vaikka takkia kääntämällä vaalien jälkeen.

Kun kepun Hannes Manninen jäi pitkän eduskuntauran jälkeen pois hän totesi: "Kansanedustajan tehtävä on olla kansan kusitolppana"!

Saman totesi pääministeri Sipilä. "kustolppa" sana Sipilältä sai monilla supit vääräänkurkkuun.

JK. Mutta on politikoita joille ei tule "näppylöitä" edes eläkkeellä ollessa kirjoituksista tai eduskunnassa ollessa. Lipponen esim.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Eikös Guzenina arvostellut ministereitä yleisesti? Turhaan politiikot valittavat kun rivikansalaisilla menee paljon huonommin.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Turhaan politiikot valittavat kun rivikansalaisilla menee paljon huonommin."

Lähde ehdolle vaaleihin, tule valituksi ja kas, olet superihminen, joka on immuuni kaikille ongelmille ja sairauksille. Vai onko sittenkään noin? Poliitikot ovat ihmisiä siinä missä rivikansalaisetkin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Lähde ehdolle superihminen"!

Totta. Voiko kokouspalkkioilla ostaa terveyttä?
Jos lomia on puolet eduskunnassa vuodesta .Kesäloma,talviloma,joululoma,pääsiäisvapaat-15vaaliloma,

Eduskuntatyön päälle hankkii kymmennet luottamustehtävät ,kuntien valtuustoissa,kauppojen hallituksissa,urheiluseuroissa ym.
Vrk on vain 24t . Ketä syytät uupumuksesta?
Duunarikin osaa jakaa vrk järkevämmin. 8t töitä,8t perhe ja harrastukset,8t unta palloon ,jotta jaksaa hoitaa yritysten vaatimat työt.

Ja koska Gusenina "tarkoitti" juuri vain Jarppaa ? Niin pitäisikö hänen tänään oikein nimeltä esittää tämä jotta PS ymmärtää mistä oli kyse Guseninan puheessa.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705022200117...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Onko kansalaiset ja etenkin työttömät ihmisiä SOS-hallituksen mielestä?
Mitä seuraa jos -94 lähtien on "koulukiusattu" työttömyydestä edm. jo 23 vuotta. Tehostettu "työpaikkakiusaamista" -15-17 Vain ja ainoastaan ex-palkansaajia,veronmaksajia,äänestäviä irtisanottuja työttömiä.

Mikä on heidän masennuksen syvyys? Entä uupumus taistella jokapäiväisen leivän riittävyydestä itselle ja perheelle .
Olisiko peiliin katsomisen paikka yli 10 000e/kk+kulukorvaukset ym.saavilla päättäjillä? Persuista lähtien.

"lomalle" pääsee kun vaihtaa osia työttömien kanssa. Tosin vain 487e/kk 0 euron työtä vastaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Poliitikon osaan kuuluu sekä paistattelu imartelevassa ja uteliaassa julkisuudessa että kusitolppana olon ja päälle kaatuvien likasangollisten sietäminen. Elämä ei ole pelkkää hillotolppaa.

Likasankojen roiskijat toki kertovat teoillaan enemmän itsestään kuin aggressionsa kohteesta. Taannoin Kari Suomalainen sanoi sattuvasti, että Suomessa on tapana hutkia koivuhalolla, missä hieno mies käyttäisi florettia.

Poliitikoksi lähteminen on toki aina vapaaehtoista, ja omaa paksunahkaisuuttaan kannattaa arvioida ennen kuin siihen leikkiin lähtee. Itse en kokisi mielekkääksi odotettavissa olevaa henkilökohtaista hintaa suhteessa vaikutusmahdollisuuksiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset