Tiina Ahva Keskustelunlietsontaa ja vääriä mielipiteitä

Miten SDP voi hiljaisesti hyväksyä jihadismin?

  • Adham luonnehtii Facebook-profiilissaan esimerkiksi shiiamuslimeja sairaaksi kultiksi.
    Adham luonnehtii Facebook-profiilissaan esimerkiksi shiiamuslimeja sairaaksi kultiksi.

Viikonloppuna vihdoin paljastui, että SDP:n tuore jäsen, hyväntekijä Rami Adham ei ollutkaan koko kansan lelusetä vaan kurdeista ja shiiamuslimeista äärimmäisen halveksivasti sosiaalisessa mediassa kirjoittava jihadistisymppaaja. On myös selvinnyt, että miehellä on taustallaan tuomiot useista pahoinpitelyistä sekä dopingrikoksista (kiellettyjen aineiden salakuljetuksesta Syyriasta, ironista kyllä).

Demareissa mies ehti olla varsin lyhyen aikaa, mutta pääsi silti kättelemään entistä ulkoministeri Erkki Tuomiojaa ja nousi Twitterissä puolueen henkilökunnan ylistämäksi hyväntekijäksi. Kansikuvapoika Adham nostettiin näkyvästi esille, eikä nyt hänen todellisen luonteessa paljastuessa SDP ole tehnyt mitään oikaistakseen käsitystä pyyteettömästä sankarista.

Kukaan ei voi vaatia, että SDP:ssä tehtäisiin ennakkotarkastus jokaisen jäsenen kohdalla. Ei sellaiseen riitä millään puolueella aikaa. Mutta jo on kummallista, että kun demaripuolueen kansikuvajäsenen kirjoituksista paljastuu mm. etnisen puhdistuksen vaatimista, on koko puoluejohto asiasta täysin hiljaa.

Tai no, eivät täysin hiljaa. SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen on ollut useaan otteeseen mediassa --  tosin vain vakuuttaakseen, että Adhamin ero puolueesta tapahtui yhteisymmärryksessä ja hyvissä väleissä. Adham kertoo, että demareissa ymmärrettiin puoluetoiminnan rasittavan hänen muita bisneksiään ja että puolueesta pahoiteltiin kohun aiheuttamaa harmia.

Puolueen ainoat viralliset kommentit ovat siis koskeneet sitä, miten pahoillaan SDP on, kun jihadismin symppaaja jäi mediassa mielipiteistään kiinni.

Adhamin lausunnot ovat törkeitä. Sellainen puolue, jolla on jihadismiin ja etnisten ryhmien uhkailuun selkeä mielipide, olisi jo tuominnut ne ankarimman mukaan. Sen sijaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on sanonut, että asia on SDP:n osalta Paanasen kommenteilla loppuun käsitelty.

Ei muuten ole, Antti Rinne.

Asia on loppuun käsitelty vasta sitten, kun sinä ja SDP:n johto nousette poteroistanne esiin ja vakuutatte, ettette missään nimessä allekirjoita tai hyväksy Adhamin jihad-kaikuisia mielipiteitä kurdeista ja shiiamuslimeista. SDP:n täytyy selittää, miksi se, inhottavien lausuntojen tuomitsemisen sijaan, on hiljaisesti hyväksynyt koko asian.

Vai onko niin, että etnisiä puhdistuksia saa sosialidemokraateissa kannattaa, kunhan ei jää siitä medialle kiinni?

--
Samat suorat terveiset SDP:n johdolle löydät myös tästä videosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä kai se terrorismin hiljainen hyväksyntä sopii hyvin jo aikaisemmin valittuun puolueen linjaan ja kommentteihin.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/nain-tuom...

Ja taisihan muistaakseni presidentti Halonenkin aikoinaan kommentoida itsenäisyyspäivänä riehuneista anarkisteista, että: Kaikkien on mahduttava samalle kadulle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aina kun vasemmistosta on kysymys, niin pitää miettiä, mikä on "hidden agenda "
Ehkei tämä terroristin puolueeseen kutsuminen ja Tuomiojan kanssa samassa kuvassa käsi-kädessä hymyily mennyt ihankuin Strömsössä. Mutta periaate tuli kaikille selväksi.

Hieman aihetta ehkä sivuten, on hyvä miettiä. Mitä ääriliikket yleensäkin tavoittelevat ja mitä vasemmisto ajaa takaa omalla toiminnallaan ja mm ssa ikiaikaisella " rauhan aattellaan ". Koskeeko tämä tominta sitten myös demareita ? Mitä suurimmassa määrin mielestäni. SDP n aatemaailman historiahan perustuu sosialismiin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Marxilaisuus

https://sarastuslehti.com/2016/10/15/aariliikkeet-...

Niko Sillanpää

Mielestäni demarit hoitivat tämän episodin kohtuullisen mallikkaasti. Näin varsinkin, jos vertaa Ruotsin Ympäristöpuolueeseen vastaavassa tilanteessa. Vaikka en ole Tuomiojan kanssa samaa mieltä juuri mistään muusta kuin Ukrainasta ja austerity-politiikan vahingollisuudesta, näkisin, että ei ole Tuomiojan tehtävä selvittää jäsenkandidaattien taustoja, vaan hänen pitää voida luottaa muihin, jotka tällaisia selvityksiä tekevät.

Mielenkiintoisinta tässä episodissa oli, miten kaiken paljastuneen jälkeenkin jotkut jäivät valkopesemään tätä ilmeisen rasistista islamismin sympatisoijaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Ei saa eikä hyväksy. Rami Adhamin ero puolueesta haluttiin hoitaa yhteisymmärryksessä, koska jäsenen vastentahtoinen erottaminen on niin raskas ja hankala prosessi, että on kaikille helpompaa ettei siihen ryhdytä. Siinä on hyödyksi jos ei ryhdytä antamaan medialle negatiivisia kommentteja eroajasta.

Jihadismi ja islamismi pitää tuomita yksiselitteisesti ja selkeästi, kuten on yleisellä tasolla tehtykin: SDP edellyttää kuntavaaliehdokkailtaan kirjallista irtisanoutumista rasismista, syrjinnästä, väkivallasta ja laittomista toimintamenetelmistä. Kannustan Perussuomalaisia edellyttämään samaa omilta ehdokkailtaan.

Sinänsä uskon, että ihminen joka toimii Syyrian sotatoimialueilla väistämättä tarvitsee sekä radikalismia, yhteyksiä sotiviin osapuoliin ja tiettyä rikollista mielenlaatua. Siellä voi silti olla "hyvien puolella" jos todella toimittaa humanitaarista apua lapsille. Olihan Oskar Schindlerkin natsivakooja, uhkapeluri, avionrikkoja ja rikkoi jatkuvasti lakia. Eikä siksi oikein pärjännytkään rauhan aikana liiketoimissaan. Samalla tavalla tuollaisilla tavoilla toimiva ei sovi suomalaiseen puolueeseen.

Marko Parkkola

Voi pyhä jysäys! Vai oikein pitää kirjallisesti irtisanoutua. Tästä ei paljoa populistisemmaksi enää pääse. Ehtikö muuten Adham allekirjoittaa tuollaisen irtisanoutumisen?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Adham ei ollut puolueen kuntavaaliehdokas.

Ja kyseessä on ihan rasisminvastainen peruskirja, jonka kaikki eduskuntapuolueet ovat, Perussuomalaisia lukuun ottamatta, allekirjoittaneet.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #16

Ai se populistinen tekele. No ei sitten mitään. Se on käsitelty jo ajat sitten.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Persuilla jäsenen erottaminen on kevyt prosessi, puoluevaltuustojäsen ja puolueen varapuheenjohtaja erotetaan, vaikka yhdistyslain mukaan päätös, joka loukkaa jäsenen erikoisoikeutta on mitätön.
Tiina, siivottavaa olisi omissa porstuoissa, jonkajälkeen voisi siivousapua tarjota meuillekin.
Onneksenne Teurajärvikin siivosi itsensä omatoimisesti oletettavasti.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

No nähtävästi ei hyväksynyt kun puolueen sisältä toivat asian ilmi ja vaadittiin Adhamia erotettavaksi, jonka hän tosin suoritti itse.

Marko Parkkola

Tässä on niin järkyttävä kaksinaisstandardi, että en usko kenenkään demarin tai muunkaan vihervasemmistolaisuuteen höyrähtenen, kykenevän vastaamaan järkevästi. Kiertelyä kyllä löytyy, mutta kukaan ei uskalla verrata tilannetta perussuomalaisiin ja johonkin ImmosHirvisaariHallis-kaustiin. Silloin paljastuisi vihervasemmiston kaksinaamaisuus ja populismi.

Nämä irtisanomiset on tarkoitettu vain nousukaspuolueille. Parinkymmenen vuoden jälkeen persujakaan ei vaadita enää irtisanoutumaan, jos vain pysyvät päivänpolitiikassa mukana.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pitäisiköhän median - ihan johdonmukaisuuden nimessä - huutaa kovaa yhteen ääneen ja vaatia sdp:a "irtisanoutumaan jihadismista"? :))

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenosoitus fasismia, rasismia, imperialismia ja vihapuheita vastaan SDP n lukuun heti, niin saadaan pikapestyä mahdolliset ikävät roiskeet demarien puhtoisesta kilvestä. Halonen ja Tuomioja vois kantaa kimpassa lippua.

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko

Miten Perussuomalaiset voi hiljaisesti hyväksyä rasismin?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Siis häh? Tämä mekkala syntyi nimenomaan SDP:n sisältä, kun herättiin millainen henkilö oli liittynyt puolueeseen. SDP:n sisällä nimenomaisesti haluttiin, että epämääräinen rikostaustan omaava maahanmuuttaja ei profiloisi puoluetta ikävään suuntaan.

SDP siis nimenomaisesti ei "hiljaisesti hyväksynyt jihadismia", vaan sen sisältä nostettiin mekkala sellaisen yhteyden mahdollisuudestakin.

Onko kyseinen henkilö sitten "jihadisti", on avoin kysymys. Jos esiintyminen samassa yhteiskuvassa jihadistien kanssa tekee henkilöstä jihadistin, tekeekö myös poseeraaminen yhteiskuvassa perussuomalaisesta uusnatsin? Lienee vaikea todistaa suuntaan tai toiseen.

Erottamiseen epäilemättä tarvitaan varsin vahva näyttö ja perusteet. On parempi, että henkilö itse ymmärtää lähteä, kun häntä ei kaivata. Rikostausta ei sinällään ole ollut este kansanedustajanakaan toimimiselle, ei Perussuomalaisissakaan.

Marko Parkkola

Erottaminen on varsin helppo prosessi. Ilmoitetaan asiasta, annetaan tilaisuus tulla kuulluksi ja sen jälkeen erotetaan. Ei nuo yhdistysasiat mitään rakettitiedettä ole.

Ja tulihan juttu tosiaan demareiden sisältä. Kurdilta, jonka Adham halusi joukkotuhota. Ei ihmekään että nosti metelin asiasta.

Marko Parkkola

Luin juuri, että Adhamin joukkorahoitustili Gofundmessa on suljettu. Rahat eivät ilmeisesti ole menneetkään kouluihin ja leluihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset