Miten SDP voi hiljaisesti hyväksyä jihadismin?

Viikonloppuna vihdoin paljastui, että SDP:n tuore jäsen, hyväntekijä Rami Adham ei ollutkaan koko kansan lelusetä vaan kurdeista ja shiiamuslimeista äärimmäisen halveksivasti sosiaalisessa mediassa kirjoittava jihadistisymppaaja. On myös selvinnyt, että miehellä on taustallaan tuomiot useista pahoinpitelyistä sekä dopingrikoksista (kiellettyjen aineiden salakuljetuksesta Syyriasta, ironista kyllä).

Demareissa mies ehti olla varsin lyhyen aikaa, mutta pääsi silti kättelemään entistä ulkoministeri Erkki Tuomiojaa ja nousi Twitterissä puolueen henkilökunnan ylistämäksi hyväntekijäksi. Kansikuvapoika Adham nostettiin näkyvästi esille, eikä nyt hänen todellisen luonteessa paljastuessa SDP ole tehnyt mitään oikaistakseen käsitystä pyyteettömästä sankarista.

Kukaan ei voi vaatia, että SDP:ssä tehtäisiin ennakkotarkastus jokaisen jäsenen kohdalla. Ei sellaiseen riitä millään puolueella aikaa. Mutta jo on kummallista, että kun demaripuolueen kansikuvajäsenen kirjoituksista paljastuu mm. etnisen puhdistuksen vaatimista, on koko puoluejohto asiasta täysin hiljaa.

Tai no, eivät täysin hiljaa. SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen on ollut useaan otteeseen mediassa —  tosin vain vakuuttaakseen, että Adhamin ero puolueesta tapahtui yhteisymmärryksessä ja hyvissä väleissä. Adham kertoo, että demareissa ymmärrettiin puoluetoiminnan rasittavan hänen muita bisneksiään ja että puolueesta pahoiteltiin kohun aiheuttamaa harmia.

Puolueen ainoat viralliset kommentit ovat siis koskeneet sitä, miten pahoillaan SDP on, kun jihadismin symppaaja jäi mediassa mielipiteistään kiinni.

Adhamin lausunnot ovat törkeitä. Sellainen puolue, jolla on jihadismiin ja etnisten ryhmien uhkailuun selkeä mielipide, olisi jo tuominnut ne ankarimman mukaan. Sen sijaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on sanonut, että asia on SDP:n osalta Paanasen kommenteilla loppuun käsitelty.

Ei muuten ole, Antti Rinne.

Asia on loppuun käsitelty vasta sitten, kun sinä ja SDP:n johto nousette poteroistanne esiin ja vakuutatte, ettette missään nimessä allekirjoita tai hyväksy Adhamin jihad-kaikuisia mielipiteitä kurdeista ja shiiamuslimeista. SDP:n täytyy selittää, miksi se, inhottavien lausuntojen tuomitsemisen sijaan, on hiljaisesti hyväksynyt koko asian.

Vai onko niin, että etnisiä puhdistuksia saa sosialidemokraateissa kannattaa, kunhan ei jää siitä medialle kiinni?


Samat suorat terveiset SDP:n johdolle löydät myös tästä videosta.

TiinaAhva
Kristillisdemokraatit Helsinki

28-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri. Arvokonservatiivi ja talousliberaali, sananvapauden ja maalaisjärjen puolestapuhuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu